3. 8. 2025   |   svátek má Miluše
 

Krůtí nudličky na portském víně

Název Množství a jednotka
krůtí maso 600 g
cibule 1 ks
špek 30 g
hladká mouka 1 lžíce
petrželová nať 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup

Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na 2 lžících oleje. Podlijeme vroucí vodou, mírně (1/2 lžičky) osolíme a dusíme 20 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli a špek na drobno, osmažíme na másle dozlatova. Přecedíme, aby se cibule nespálila, a na přecezeném másle připravíme tmavší jíšku, kterou zalejeme vývarem. Rozšleháme, dochutíme kořením a solí a do omáčky vrátíme cibuli a špek. Povaříme 5 minut, přidáme portské víno a necháme provařit. Omáčku přidáme ke krůtímu masu a podáváme s rýží.


 


RECEPTY

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Postup: V trošce mléka za stálého míchání metličkou pomalu rozpustím na mírném ohni... zobrazit recept

RECEPTY

Králík po provensálsku

Postup: Králíka naporcujeme (můžeme použít jen stehna), omyjeme a hodně potřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Zadělávané smažené vemínko podle M. D. Rettigové

Postup: Vemínko očistíme, odkrájíme všechny tučné části, dáme do velkého hrnce s... zobrazit recept

RECEPTY

Dort

Postup: Žloutky ušleháme s vařící vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem.... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňové knedlíky

Postup: Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...